מכירת רהיטים בשלושת השבועות

שאלה:

בזמן אסור לעשות משא ומתן של שמחה בשלושת השבועות אם אני מוכר רהיטים והקונים אומרים לי בשביל בנם של חתונה האם מותר לי למכור להם? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לגבי שלושת השבועות אין איסור, כיון שלא מדובר בדברים שמברכים עליהם שהחיינו, ובפרט שזה נעשה לצורך חתן וכלה, השאלה היא לאחר ראש חודש אב, שאז מותר לקנות רק אם לא יספיקו לעשות זאת אחרי תשעה באב, והחתונה קרובה, במקרה זה, נראה שאתה רשאי להניח שמדובר בסיטואציה כזו, ואתה לא צריך לחקור אותם מה ההספקים שלהם.