דיני בין המצרים

שאלה:

בס"ד
שלום רב
האם מותר לנשים אשכנזיות לגלח שיערות הגוף , לכבס בגדים ולגהץ בשלושת השבועות ובפרט לפני שבת קודש החל מיום רביעי (כל שבוע) שיהיה ניכר שהכיבוס והגיהוץ לכבוד שבת ?
האם מותר לאכול עוף /הודו בשלושת השבועות ולטעום ביום שישי לפני כניסת השבת ?
האם מותר להתקלח לנשים בכל יום בשלושת השבועות ולהתבשם ? או שיש להקפיד לעשות זאת רק בימי שישי לכבוד שבת ? ובפרט לבחורה שיוצאת לקניות ולפגישות בימים אלו.
האם מותר לשיר ולאכול בשר בשבתות שבין יז תמוז ל ט' באב ?
אם הרב אמר שאיני חייבת לצום עקב נטילת תרופות קבועות , האם עליי להוסיף קטעים בקשורים לתענית בתפילת שמונה עשרה ?
האם יש הבדל בכל ההלכות בין אשכנזים לספרדים ? ובין ליטאים לחסידים ?
תודה. שבוע מבורך.

תשובה:

שלום וברכה

אני רואה שאת חוששת כל פעם מחדש ושואלת בכל שנה את אותן השאלות…

אין כל הגבלה בעניני רחצה אכילת בשר ויין כיבוס נקיון בישום עד ראש חודש אב. מראש חודש אב, לא אוכלים בשר ויין, והרחצה נעשית רק במים פושרים איבר איבר לפי הצורך, ומעט סבון לפי הצורך. הכיבוס והגיהוץ ולבישת בגדים מכובסים מראש חודש אב אסורהאף היא, ויש להכין בגדים קודם [ללבוש חצי שעה ולהוריד וכו'] עד ראש חודש אב אין כל הגבלה. מותר לשיר בפה בשלושת השבועות, והמהדר להחמיר בזה בימות החול מראש חודש אב תבוא עליו ברכה, וכן נהג בעל הקהילות יעקב. בשבת שרים כרגיל.

הסרת שיער הגוף יש להחמיר שלא לעשות בתשעת הימים, למעט משהו שהיא מתגנה בו והוא ניכר ובולט. לכן יש לעשות זאת עוד לפני שבעה עשר בתמוז, ראי כאן.

אם אינך מתענה אין להוסיף עננו בתפילת שמונה עשרה.

בנוגע לשאלות נוספות בענין ימים אלו נשמח לענות, אבל תעייני מעט גם במה שהשבנו לך כבר בעבר.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בס"ד
    שלום רב
    תודה רבה על התשובות. יש לי עוד שאלה אחת. היום ט"ו בתמוז קניתי לעצמי תיק (אופנה) ושני זוגות של משקפי שמש. האחד לקחתי היום ושמתי על עצמי וגם בתיק התחלתי להשתמש היום. עוד זוג של משקפיים אני אמורה לקבל בלי נדר תוך השבועיים הבאים. שאלתי היא האם מותר לי לבוא לחנות ולקחת אותם ? והאם מותר לשים אותם וללכת איתם בתקופה הזאת גם אם זה יהיה כבר בחודש אב ?
    יש לציין ששילמתי על הכל היום (בויזה תשלומים ).