רחיצה בתשעת הימים / יולדת / תינוק

שאלה:

שלום לרבנים רציתי לדעת מה דין תינוק בשבוע שחל בו אם מותר לקלחו במים חמים וכן מה הדין אצל יולדת {כמה זמן מהלידה ניקראת יולדת?} 2ובכלל אצל אישה שלא מסוגלת לסבול להיתקלח במים קרים אלא במים חמים? תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

ילדים עד גיל שלוש שנים רוחצים רגיל בתשעת הימים, בפרט כיום בארץ ישראל שמזג האויר חם. מגיל שלוש שנים יש לרחוץ במים פושרים ולפי הצורך.

יולדת עד שבעה ימים אחרי הלידה רוחצת רגיל, לאחר מכן רק אם יש סיבה מיוחדת.

מקורות:

ס' חנוך לנער לר"י בלויא פכ"א ס"ק ד, וס' בירור הלכה סי' תקנא סעי' טז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה יולדת עד 30 יום בגדר חולה שאין בה סכנה שהדבר מותר. ועד כדי כך השו"ע בסימן של בהלכות שבת התיר להדליק מדורה ליולדת עד 30 יום בתקופת תמוז. בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.