העובר את קו התאריך ודילג יום בספירה האם ממשיך לספור ומה סופר

שאלה

 חבר שלי יוצא מאמריקה ליל 20 עומר

עובר קו התאריך  בנסיעה דהינו יום 21 לעומר

ובלילה מגיע לסין שהוא 22 לעומר

אם כשמגיע לסין הוא יכול לברך היום 22 לעומר.

תשובה

כתב הגרש"ז אויערבך בספר מעדני שלמה עמוד כא', אדם שעבר את קו התאריך כגון שהיה ביום שלישי ונסע למקום שהוא מקדים ביום אם הגיע למקום החדש ביום רביעי בסופו סופר את היום הרביעי בלא ברכה כיון שלא עבר יום שלם משעה שספר יום שלישי ושאר הימים יספור עם ברכה, אולם אם דילג יום כגון שהגיע למקום ביום חמישי שחסר לו יום לספירה יספור את הימים הבאים ללא ברכה מפני שחסר לו יום בספירת העומר.

הרבנים המשיבים: הרב אשר דזיטרובסקי הרב גבריאל לומברד והרב אברהם בוטרמן