בשר חלק ושאינו חלק יחד על המנגל – ספרדים

שאלה:

שאלתי אתכם כבר שאלה והבנתי שאסור לאכול בשר שאינו חלק. האם מותר לאכול בעל האש משפחתי עוף, פרגית ובשר חלק שבאותו זמן נמצא על האש בשר לא חלק?האם חובה להכשיר מנגל שאינו בן יומו שהיה עליו בשר שאינו חלק? האם מותר לאכול עוף או פרגית מקצבייה כשרה שמוכרים בה גם בשר לא חלק ויכול להיות שנגעו בבשר הלא חלק( בזמן שהבשר קר)? האם מותר לאכול שניצל, פרגית, שווארמה במסעדה כשרה שמוכרים בה גם בשר לא חלק? תודה רבה!!!

תשובה:

שלום רב

  1. אין לצלות את הבשרים יחד, לאחר שיגמרו לצלות את הבשר שאינו חלק תלבן מעט את הרשת בגחלים ואז אפשר לצות את החלק או העוף.
  2. לא צריך להכשיר כשאינו בן יומו, אבל אם תלבן כנ"ל זה מצויין.
  3. מותר לקנות בקצבייה הנ"ל.
  4. מותר לאכול במסעדה הנ"ל.

כמובן הכל בכפוף לכך שההכשר של אותה קצבייה או מסעדה מקובל עליך.

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מגע קר אינו אוסר, והחשש ממגע חם לא מצוי, השאלה היא רק על בליעות בכלים ובכלים יש לנו כלל שסתם כלים אינם בני יומם, וזה נכון גם לדבר האסור ממש כל שכן לגבי בשר שאינו חלק שתלוי במחלוקת. אבל בכל מקרה שיהיה ברור, חנות שמוכרת בשר שאינו חלק אין לה כשרות מהודרת, ומי שאוכל במסעדה בעל כשרות שאינה מהודרת כמעט מובטח לו שיבוא לידי מכשול…