ראה דירה בפרסום ושוב הציע לו אותה מתווך

שאלה:
ראה דירה בפרסום בחנם והמחיר היה גבוה ולכן לא רצה ואחר שבוע הציע לו אותה מתווך ואמר לו שהמוכר מוכן עכשיו להתגמש וקנה האם צריך לשלם למתווך
תשובה:
אם בשעה שראה את הדירה בפרסום ומחירה הגבוה חשב שלאחר זמן הוא יבדוק האם ירד המחיר אינו צריך לשלם אך אם לא חשב לחזור אליה כלל צריך לשלם .
כשהמציע הראשון מתווך
ואם ההצעה הראשונה הגיע ע"י מתווך במחיר גבוה ולאח"ז הציע אותה מתווך שני באמרו שמוכן המוכר להתגמש א"כ אם חשב לבדוק את המחיר לאח"ז ישלם לראשון ואם לא חשב לחזור ישלם לשני