מתי חלה אזכרת השנה?

שלום כבוד הרב,
אבי נפטר בערב ליל הסדר י"ד ניסן תשעו.
הקבורה היתה בחול המועד ט"ז ניסן תשע"ו. מתי עלינו לעלות לבית העלמין. בתום השנה? בתום 11 חודשים? אפשר לרשום לי תאריך מדוייק? כי כבר קצת התבלבלתי….סליחה. ותודה

תשובה:

שלום רב

יש לעלות לקבר ביום י"ד בניסן בבוקר לפני חצות היום. ראשית לא היה הבדל שלושה ימים בין הפטירה לקבורה, ראה כאן, שנית בחול המועד בלאו הכי לא עולים לקברים. למנהג בני ספרד עולים גם ב11 חודש, ביום י"ד באדר לא תוכלו לעלות כי הוא פורים, יש להקדים ליום שישי י"ב באדר, או לאחר ליום ט"ז באדר.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1