נזילה בגג משותף

שאלה

2 דיירים שגרים בקומה העליונה ויש נזילה מהגג לשניהם  אחד מהדיירים הזמין גגן ובקש גם משכנו שיתקן איתו ביחד ואז יצא מחיר זול יותר ולא הסכים ותיקן וכל השכנים השתתפו  חוץ מהדייר השני, ולאחר כמה שנים בא השני ותיקן וכיום התייקרה העבודה ודורש מכל השכנים לשלם כולל מהשכן שלידו הדין עם מי?

תשובה

כל החוב לתקן את הגג מוטל על ועד הבית,כיון שעל ועד הבית מוטל לשלם את כל ההוצאות שיש כדי לתחזק את הרכוש המשותף הראשון כשתיקן עשה את העבודה של ועד הבית וזה שלא שילם נשאר חייב כסף לזה שתיקן כיון שהוא הוציא את הכסף מכיסו והשכן ההוא לא שילם היום שהשכן שלא שילם בעבר מתקן יש לו את הזכות לקחת  השתתפות מכל השכנים לפי מה שעולה היום והשכן ששילם עבורו בפעם הראשונה יכול לקזז את מה שהוא נשאר חייב לו מהעבר ולהשתמש בו כדי לשלם את חובו על התיקון הנוכחי ומה שזה יותר יקר יצטרך להשלים לו.

הרבנים המשבים  הרה"ג ר' אברהם דרברמדיקר שליט"א , הרה"ג ר' גבריאל לוברבום שליט"א  ,הרב שלמה פרץ