נהג קבוע שלא הודיעו לו על ביטול הנסיעה

נהג קבוע שלא הודיעו לו על שנוי זמנים בחופש והגיע כרגיל, האם מקבל על נסיעה זו. והשאלה מי צריך להודיע למי על שנוי במסלול הרגיל. האם על הנהג מוטל לברר אם הכל כרגיל, או שעל המזמין להודיע על השינוי.

תשובה

בהסעות רגילות על המזמין מוטל להודיע על כל שנוי בזמנים. כיון שרק בעה"ב יודע על שנויים ולא הנהג. אבל בהסעות חינוך כיון שידוע לכל על שנויים בבין הזמנים ודאי שגם הנהג אמור לדעת ולשאול על כך. והיה לו לברר וכיון שלא בירר הפסיד

הרבנים המשבים  הרה"ג ר' אברהם דרברמדיקר שליט"א , הרה"ג ר' גבריאל לוברבום שליט"א  ,הרב שלמה פרץ