תכלית האדם – לימוד המוסר

כך כותב הרמח"ל יסוד החסידות ושורש העבודה התמימה הוא שיתברר ויתאמת אצל האדם מה חובתו בעולמו, והנה מה שהורונו חז"ל שהאדם לא ניברא אלא להתענג על נ' ולהנות מזיו שכינתו שזהוא התענוגהאמיתי והעידון הגדול שבכול העידונים שיכולים להימצא, ומקום העידון הזה הוא האמת הוא העולם הבא.. וכותב על זה הרב לוגסי הרי לנו מדברים אלו שללא המחשה ובירור ואימות בענין חובת האדם בעולמו לא יגיע לכלום שכן כתב שהבירור והאימות דהיינו ההמחשה הוא יסוד ושורש העבודה.. אז אני שואל האים מספיק ביררתי יש לי תיסוד ושורש העבודה שביררתי מספיק? (ודרך אגב אני צריך שתמיד שאני שואל אז הרב ירוחם יענה כי הוא עונה לי בדרך כלל ועליו מיתקיים עשה לך רב. ולא רבנים)כי כך צריך כמו שאמרו. שבוע טוב ותודה מראש

תשובה:

שלום רב

אתה עושה בסדר גמור. כדי להגיע לאותה תכלית נרצית, כדאי באמת לקבוע כל יום עשרים דקות להתבוננות בספרי השקפה ומוסר על גדולת ה' ועל חובת האדם בעולמו, תבחר לך ספר שמדבר אליך תוך התיעצות עם רבני הישיבה ותעשה זאת, זה דבר נפלא!