הצורך במשקפיים מום בכהנים?

שלום וברכה!
האם משקפיים זה מוגדר כמום ? ביחד לאנשים שאין להם וראייתם צלולה.
מה הסיבה לפי היהדות לבעיית עיניים ( משקפיים)?
התורה מבטיחה שמי שהולך בדרכי השם " כל המחלה אשר שמתי במצריים לא אשים עלייך כי אני ה' רופאך" אז למה יש הרבה צדיקים שמרכיבים משקפיים שזה במהות בעייה רפואית?
תודה

תשובה:

שלום רב

ראשית נעשה סדר בדברים, מה שנאמר כל המחלה אשר שמתי וכו' אינו אומר שלא יהיו מחלות או מומים כאלו ואחרים, אלא שמכות מצרים לא יחזרו, לא זכור לי שמצרים התאפיינה בקוצר ראייה בדוקא…

לעצם הענין, בשו"ת דברי מלכיאל ח"ד סי' לא כתב שחלישות ראייה אינה מום, ורק אם יש מום בעצם העין זה נחשב מום והכהן פסול. יש נושא נוסף, האם לבישת המשקפיים בזמן העבודה נחשבת יתור בגדים, וראהחשוקי חמד סנהדרין עמ' קצה בשם הגר"ח קנייבסקי, שכיון שאין בהם ג' על ג' טפים אין כאן יתור בגדים.