נגיעה בנקבי הגוף ללא נטילת ידים

בס"ד,
האם יש קפידא משום רוח רעה באדם שנוגע באוזניו תוך כדי שינה, או שהקפידא מצאה מקום לנוח רק שקם משנתו ?

תשובה:

בבית יוסף בסי' ד מבואר בשם הזוהר פ' וישב שהרוח הרעה שורה על האדם כולו בלילה, אלא שבבוקר כשחוזרת אליו נשמתו היא מסתלקת ונשארת רק על ידיו, כך שודאי שיש ענין שלא לחכך באוזן, אבל מה אדם אמור לעשות? ודאי לא נאמר לו לישון עם כפפות… שומר פתאים ה'.

יום נעים.