נטילת ידיים

שאלה:

שלום כבוד הרב, 1.איך צריך ליטול ידיים לפני הנחת תפילין? ומה לברך? 2.אם נגיד הייתי בשירותים? 3.אם נגעתי במקום מכוסה? 4.אם הייתי בשירותים ולא בירכתי אשר יצר לאחר שעשיתי את הצרכים ואחר כך נגעתי במקום מכוסה אז כשאני יטול ידיים לברך אשר יצר או לברך ללא ברכה? אני צריך פירוט והסבר על כל המצבים. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אדם שידיו בחזקת נקיות אינו חייב נטילה מצד מצות התפילין, רק מצד התפילה שהולך להתפלל, אבל אם היה בשירותים או לא נטל ידיו בבוקר [?] ודאי חייב ליטול, לגבי ברכה על הנטילה, מברכים רק בנטילה שלפני תפילת שחרית. ברכת אשר יצר אינה קושרה לנושא זה ודאי שאדם שהולך לשירותים יוצא נוטל ידיו ומברך אשר יצר. אני מקווה שהבנתי כוונתך, אם יש עוד בעיה שאל שוב בצורה יותר ברורה.