"מודה אני" לאשה – בלשון נקבה או זכר?

שאלה:

שלום כבוד הרב, האם אשכנזיה אומרת בבוקר "מודה אני" בלשון זכר או בלשון נקבה? כי ספרדיה אומרת בלשון נקבה ובעלי (אשכנזי) אמר לי שאני אמורה להגיד בלשון זכר… תודה רבה

תשובה:

יש שנקטו שגם בנות אשכנז אומרות בלשון נקבה, כך שאת בהחלט יכולה להמשיך במנהגך.

ספר הליכות שלמה חלק א' פרק ב' הערה 17 בשם הגרש"ז אויערבאך זצ"ל, ושכן הוא בסידור רוו"ה. וכן דעת הגר"ח קניבסקי שליט"א בספר דעת נוטה חלק א' עמוד טז