בירכה על הנטילה בבוקר אם מברכת שוב לפני שחרית?

שאלה:

שלום. בבוקר, מיד לאחר נטילת הידיים אני אגיד ברכות השחר כדי שאוכל לברך על הנטילה (כך ראיתי בפניני הלכה: "לגבי אדם שקם משנתו זמן רב לפני שהולך להתפלל… והעצה לזה היא לומר מיד לאחר הנטילה את כל ברכות השחר, והברכות יחשבו לתפילה במידה מסויימת,וכך.. אפשר יהיה לברך"). האם לפני תפילת שחרית שאתפלל בהמשך היום- אוכל ליטול ידיים בברכה? והאם צריך ליטול לפני מנחה? תודה!

תשובה:

אין כזה דבר ליטול ידים בברכה פעמיים באותו היום… אם בירכת בבוקר שוב אין לברך [שיטת הרשב"א ידועה שהברכה נתקנה על התחדשות האדם בבוקר כבריה חשה וככן העומד בבוקר ומקדש ידיו בכיור בבית המקדש, וזה כבר עשית בבוקר, וכיון שלדבריו אין לברך שוב כך עושים]. לפני מנחה נוטלים ידים בלי ברכה.