הנחת הדוקרנים נגד יונים – האם מוטלת על ועד הבית או על השכנים הניזוקים?

שאלה:

האם הנחת דוקרנים על הגג כדי למנוע נזקי יונים מחלק מהשכנים מוטלת על וועד הבית או על השכנים הניזוקים.

תשובה:

בדבר זה נחלקו הדיינים בבית הדין דעת הגר"י פליישמן היא שהחיוב מוטל על וועד הבית, אומנם הגר"א בוטרמן סובר שזה מוטל על בעלי הדירות.

וכאשר נשאל הגאון רב אברהם דרבמדיקר שליט"א מחבר ספר וועד הבית כהלכתו, אמר שכבר דיבר בזה בספרו ושם הורה שהדבר תלוי: אם ישנו דבר בגג הגורם ליונים להגיע, אם כן יתכן שזה דומה לסימן קנ"ה. אמנם הערתי על זה וכי שמענו שאם יונים משתכנים בגג של פלוני וגורמים לנזק לאלמוני שאינו שותף וכי יוטל עליו לתקן את הנזק? והגר"י פליישמן טען שיש בין נזקי שכנים לשותפים.

רב אלחנן רזניק ורב יצחק ב.