אזכרה בשבת

שלום כבוד הרב
אבי ז"ל נפטר ב ג' כסלו תשע"ו
אנחנו ספרדים (מרוקאים) עשינו אזכרות לאחר 11 חודשים ולאחר 12 חודשים ואנחנו מתכוונים לעשות לאחר 13 חודשים ג' כסלו יוצא השנה ביום שבת אנו מקדימים את האזכרה ליום חמישי א' כסלו השאלה אם אנו צריכים לעלות לבית העלמין ביום חמישי שזה לא יום הפטירה או בגלל שיום הפטירה הוא בשבת אז לא עולים לבית העלמין?

תשובה:

שלום רב

בשבת לא עולים לבית העלמין, אלא מקדימים ליום שישי לפני חצות היום או מאחרים ליום ראשון. אם אין לכם אפשרות, תקדימו לחמישי.

כהנים לא נכנסים לבית הקברות, אלא אם כן המת קבור ליד הגדר והם עומדים בשביל בחוץ מרוחק ארבע אמות מכל קבר ולא תחת עץ שמאהיל על קבר!

בהצלחה רבה ובשורות טובות.