ספק יהודי – לעלות לתורה

שלום !
ברצוני לשאול בנוגע ליהודי שמתפלל אצלנו בבית הכנסת , ויהדותו מוטלת בספק לדברי רב בית הכנסת הקודם שהוא התפלל שם והפסיק לעלות אותו לתורה שם עקב כך.
ממה שידוע לנו , יש לו 2 ילדים שהינם גויים בצורה ודאית, עקב מוצא אמם.
הנישואים שלו לאשה הנוכחית נעשו ע"י רב שאיננו מוכר ומוסמך ע“י הרבנות , והרבנות אף פסלה המון קשרי נישואים שנודע להם שהוא חיתן .
יהודי זה טוען שהינו לוי , אך גם זה לטענת רב בית הכנסת שממנו הוא בא מוטל בספק .
מה אני אמור לעשות הלכתית ? אם הוא עולה לתורנ ומברך יש כאן ספק דאורייתא ברכה לבטלה .
ועם שאר הנתונים שהם לא מזהירים כל כך , יתכן בהחלט שהינו גוי .
ומה בנוגע לילדים שהינם גויים , האם הם יכולים ומותר להם להכנס לבית הכנסת ?

תשובה:

שלום רב

ברור שלא ניתן להעלותו לתורה במצב כזה, ובכלל אדם שנשוי לגויה לא מעלים אותו לתורה בבית הכנסת גם אם הוא יהודי לכל דבר.ראה עוד כאן.

שנדע רק טוב…