האם מותר לאישה ותינוק להכנס לבית קברות?

שלום רב,
שמעתי שיש בעיה לאישה ולתינוק להכנס לבית קברות,
רציתי לדעת מה עליי לעשות באזכרה של אחות של בעלי, האם להכנס ביחד עם התינוקת (בת 5 חודשים) או לנסות להמנע?
מצד אחד אני קצת מפחדת להכנס בגלל שאומרים שיש שם רוח רעה וגם מפחדת על התינוקת..
מצד שני אני אולי אפגע במשפחה של בעלי אם לא אבוא?

תשובה:

שלום רב

באופן כללי מותר לאשה ולתינוקת להכנס בית קברות, ולא נהגו להמנע מכך אלא כאשר האשה באמצע מחזור או בהריון, אבל כיון שיש אחיזת חיצונים שם [טומאה] עדיף למצוא לתינוקת סידור אחר, אין טעם לבוא לבית הקברות שלא לצורך, והיא אין לה צורך להיות שם. אבל אם לא תמצאי את יכולה לבוא איתה.

בשורות טובות.