תשלומין בהבדלה של יום טוב

לכב' הרב שלום: בצאת יום כיפור שמעתי הבדלה בבית כנסת ברכה על היון והבדלה עצמה, היה רעש בקושי שמעתי את ההבדלה האם יצאתי ידי חובת ההבדלה? ב. הברכה על נר לא שמעתי הנר בבית ששבת כבה והדלקתי נר ובירכתי עליו האם בסדר בדיעבד?

תשובה:

שלום רב

אם לא שמעת את ההבדלה אלא רק קטעי מילים פה ושם לא יצאת ידי חובה [אם שמעת את עיקר הברכה תחילה וסוף נראה שיצאת ידי חובה]. גם ברכה על נר שלא שבת היא ברכה לבטלה ולא יצאת בזה ידי חובה. במוצאי יום טוב ניתן לברך עד היום בשקיעת החמה אבל ללא נר.

מקורות:

משנה ברורה סי' רצט ס"ק טז