הגעלת סיר גדול

האם יש אפשרות להגעיל כלי ע"י שאני מרתיח אותו על האש עד שמבעבעים המים. וכדי שלא יבלע שוב את הטעם טרף אני יתן בתוכו סבון שפוגם?
תודה רבה ותזכו למצוות

תשובה:

שלום רב

ההגעלה מעיקר הדין צריכה להיות מבפנים ומבחוץ, ולכן לא די בהגעלה כזו. רק בהגעלה שיש בה צדדים להקל כמו אלו שהגעילו כלים חדשים וכדומה שבלאו הכי לא ברור שהם חייבים הגעלה, או בשעת הדחק גדול, סמכו למלאות מים עד שפתו ולהכניס אבן חמה שהמים יגלשו לצדדים.

אגב אין צורך בסבון בפנים, ממתינים 24 שעות ללא שימוש ואז הטעם פגום והוא אינו חוזר ואוסר את הכלי.

שבת שלום ומבורך.