היתר לפניה לתביעות קטנות

שלום רב
בחתונה שלי (לפני כ5 שנים)
הצלם לא הביא את הסרט של החתונה .ולמרות ששלימתי לו את מלא הסכום של שקבענו .והצלם אדם שלא שומר תורה ומצוות האם אני יכול לקבל היתר לתבוע אותו בתביעות קטנות? ויש לציין שהצלם גרר את הזמן ולא מעוניין לפצות אותי כלל
בברכת שנה טובה ומבורכת.

תשובה:

שלום רב,

קורה לפעמים שאנשים שאינם שומרים תורה ומצוות מסכימים להתדיין בבי"ד ויש להזמינו בבי"ד.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום רב
    הבחור שאני מדבר אליו לא ממש מעניין אותו ב"ד
    ולכן מכיוון שב"ד לא יכול לאכוף אותו לשלם או אפילו להגיע לדיון כי הוא לא התייחס
    לכן זה בזבוז זמן וחבל לי על הזמן מכיוון עד 6-7 שנים אפשר לתבוע
    אז בבקשה למצא פתרון שרלוונטי למצב
    בברכה יעקב

  2. לא הבנתי מדוע אתה לא רוצה לתבוע אותו לדין תורה. אם הוא לא מגיע, תוך חודש מקסימום חודשיים אתה מקבל היתר ערכאות. אם אתה בטוח שהוא לא יופיע, יש לך על מי לסמוך לפנות לערכאות. אבל כדאי לדעת שיש שסוברים שבכל מקרה אסור. והטעם משום שהרי יש איסור לפניהם ולא לפני עכו"ם – איסור דאורייתא. יש מקשים מדוע במקום הפסד מותר לתבוע בערכאות, הרי זה איסור דאורייתא? ראה בספר כלי חמדה על פרשת משפטים שהאריך בקושיא זו. לכן יש שאומרים שדווקא אם אתה מקבל היתר מבית הדין, זה נחשב שהערכאות הם שלוחים של הבי"ד ולכן אין איסור. לכן, אם יש לך אפשרות להמתין חודש חודשיים ודאי שעדיף לתבוע קודם כל בבית הדין.