הכנסת ספר תורני בשלושים

יש לי מועד להשקת ספר תורני שכתבתי.
אימי במצב קשה,
א אם ח"ו אהיה בתוך השלושים האם ראוי לעשות ערב להשקת הספר או לבטלו – או אולי לעורכו ללא מוזיקה לעילוי נשמה?

תשובה:

שלום רב,

עדיף לבטל את האירוע בתוך השלושים. וגם לאחר השלושים במשך השנה זה לא פשוט לערוך כזה אירוע. אבל אם אתה עושה בלי מויזקה או שאתה לא משתתף במוזיקה, זה אפשרי. ראה כאן בהרחבה. כמובן שעדיף להזדרז ולערוך את האירוע מבעוד מועד… ובכל אופן נקווה בעזרת ה' שהשאלה תהיה מיותרת.