תשעה באב נדחה לאחר טיפולים כימותרפים שנועדו למניעה

אני בגיל 34, סיימתי טיפולים כימותרפים לפני חודש, עשיתי 12 טיפולים ונועדו למניעה לאחר הסרת גידול, המוג' הוא 10.4 מערכת חיסון תקינה, ומרגיש מצויין, האם עלי לצום השנה שת"ב נדחה ליום ראשון?

תשובה:

שלום רב

כדאי להתייעץ עם הרופא. נשמע שלא כדאי לצום כיון שמדובר בצום נדחה, אבל עדיין חשובה כאן דעת הרופא, במקרה של ספק תחזור אלינו.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. דעת גדולי הדורות שחס וחלילה במצה כזו לצום אלא תאכל דברים בריאים כפי הצורל בלילה וביום, מצוה לאכול לחזק גופך הנחלשה והשי"ת תשלח רפו"ש לכל חולי ישראל אכי"ר

  2. דברי כאן נכתבו כאן תוך התייעצות עם מפורטת עם הגאון רבי מאיר סירוטה שליט"א מרבני העדה החרדית שידיו רב לו בענינים אלו, לא חכמה לחשוב שהכל מותר… מדובר כאן בטיפול מניעתי בלבד ובאופן זה יש לדעת את דעת הרופא.