מה עושים לעילוי נשמה?

שלום אבא שלי נפטר ביב באב מה אני ומשפחתי צריכים לעשות בתקופה זו לעילוי נשמתו

תודה

תשובה:

שלום רב

זו שאלה חשובה, שלצערי לא רבים חושבים עליה!

יש שחושבים שאם עושים סעודה גדולה ושמים שם את התמונה של הנפטר כיבדו אותו… לא זה מה שיועיל לנפטר… מה שחשוב הוא להתחזק במצוות ומעשים טובים לעילוי נשמתו! כאשר צאצאיו מתחזקים באיזו מצוה זה גורם לו עילוי נשמה ונחת רוב עצומה בעולם העליון! כמו כן, לימוד משניות ושאר דברי תורה מועיל לו ביותר, משנה אותיות נשמה. הדברים האלו אינם דוקא בשנת האבל, כל החיים ניתן לשלוח לו "מתנות" – דברים טובים שנעשים לעילוי  נשמתו במידת האפשר יש להרבות בצדקה לתלמידי חכמים עניים.  החזקת תורה הוא דבר עצום.

כמובן, סעודת סיום מסכת ביום הפטירה זה מנהג נאה, אבל לגמרי לא העיקר!

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. עוד דברים חשובים לעילוי נשמת הנפטר.
    לימוד תורה. שהצאצאים לומדים תורה, עושים נחת רוח לנפטר.
    צדקה והחזקת תורה.
    אמירת קדיש בכוונה ( רבי יהודה פתיייה זצוק"ל כותב כי פעם באה לפניו רוח לתיקון, ואמרה לו שמכיון שהבנים לא אומרים את הקדיש בכוונה, לכן אין לה תיקון כמצטרך )
    לכן מאד חשוב, בשעת אמירת הקדי לכוון בפירוש המילים, בו אנו מתפללים שיתגדל שמו של הקב"ה ותגלה מלכות.
    את פירוש המילים של הקדיש ניתן למצוא. בחלק מהסידורים זה נמצא בגב הסידור, או בתחילתו.
    לימוד משניות גם הוא מאד מועיל לעלוי נשמה.
    גם לימוד זוהר.