שטיפת רצפה בתשעת הימים

אני מעסיקה פעם בשבוע עוזרת נקיון, האם מותר להמשיך להעסיק אותה בתשעת הימים, ואם כן האם יש הגבלות כל שהם?
ומה הדין כשהיא מועסקת ביום חמישי והנקיון הוא לכבוד שבת. ,תזכו למצוות, ורוב תודות על כל התשובות שכבר עניתם לי בעבר והיו לי מאוד לעזר

תשובה:

שלום רב

ממעטים בנקיון ולכבוד שבת ודאי יש להקל יותר.

מקורות:

מעיקר הדין מותר לשטוף ריצפה בתשעת הימים. יש שנהגו שלא לשטוף היטב כפי שהובא בשו”ת מבית לוי (יג עמוד כה) בשם הגר”ש ואזנר: “נוהגים שלא לשטוף ולעשות נקיון בבית רק בצורה קלה ולא באופן יסודי ואם נתלכלך יעשה כפי הצורך ואין להמנע משטיפת הדירה לכבוד שבת”. וראה עוד בשו”ת שבט הלוי ח”ו סי’ רמד אות ב’. ובספר קרא עלי מועד עמוד לג – לד.

ע”י גוי היה מקום לומר שגם ראוי להחמיר, כשם שלענין כיבוס שאסור לכבס בתשעת הימים או משבוע שחל בו לדעת השו”ע. ובכל זאת כתוב שאסור גם ע”י גוי. אולם יש לחלק בין דבר שמותר מעיקר הדין, לבין דבר שיש לו רק מקור במנהג, וגם ודאי שלא כולם נוהגים כן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא נעים לבטל את העוזרת (שכאמור עובדת אצלי קבוע כל שבוע- מדובר במישהי שלא שומרת תומ"צ), האם צריך לבטל אותה?