הלכות תשעת הימים

בס"ד
שלום רב
מה הדינים העיקריים של תשעת הימים ?
האם מותר להתקלח בימים אלו ? האם מותר לגזור ציפורניים ולהתגלח (לגלח שיער הרגליים וכדומה ) ביום שישי ח' באב לכבוד שבת קודש ?

האם מותר ללבוש בגדים מכובסים ? אני מתכוונת בעיקר לבגדים תחתונים .
האם מותר לכבס את בגדי השבת ביום רביעי הבא ו' באב לכבוד שבת ט' באב , ולגהץ אותם ביום שישי ?

האם מותר לכבס בגדים תחתונים במהלך השבוע הבא ?

תודה.

תשובה:

  1. אפשר לרחוץ במים פושרים עם מעט סבון להסרת הזיעה, אבל אסור רחיצה של תענוג, ועדיף לעשות זאת איבר איבר ולא כל הגוף יחד.
  2. על גזיזת ציפורניים השבתי לך בתשובה הקודמת.
  3. הסרת שיער כדאי להקדים ליום חמישי או שישי.
  4. הלבשה תחתונה מותר מכובס.
  5. אסור לכבס בתשעת הימים כלל.

ראי כאן הרחבה רבה בענינים אלו.