אשה מבוגרת שמלווה חולה בתשעה באב

שלום לכת"ר,

1. קרובי משפחתי שעלו לארץ מצרפת הם עריריים. האב (71) חולה במחלה ואשתו (60+) בריאה.
ביום ט באב השנה (תשע"ו) יש לאבא טיפול\בדיקה אצל אונקלוג. מאחר שהם לא יודעים את השפה (לא לקרוא או לכתוב ולדבר) ביקשו ממני להתלוות אליהם לביה"ח באותו היום (בעבר הלכתי איתם וסייעתי להם בתרגום ובהבנת הדברים).

האם ניתן?

2. לגבי האישה הנ"ל, האם יכולה להקל בצום השנה? היא צריכה לנסוע עם בעלה מנתניה לפ"ת לאונקולוג וחוששת וקשה לה מהצום (היא מעל גיל 60).

תודה רבה ובשורות טובות

תשובה:

שלום רב

שתתחיל לצום כרגיל, ואם היא מרגישה לא טוב היא יכולה להפסיק את הצום מיד ולהמשיך ללוות את בעלה כראוי.

את השאלה הראשונה לא הבנתי, האם כוונתך לשאול אם ניתן ללוות אותם? בודאי ניתן, אין לך מצוה גדולה מזו.

רפואה שלמה ושיהיו שמחות!