טכנאי מזגנים שהחליף כרטיס פיקוד אולי שלא לצורך

שלום! אני טכנאי מזגנים, הוזמנתי לתקן מזגן שהיה מותקן בסלון ושע"פ הלקוח הפסיק בפתאומיות לעבוד ולהגיב, כלומר אין נורות דולקות ואין תגובה של המזגן, לאחר שבדקתי החלטתי שהבעיה היא בכרטיס פיקוד יידעתי את הלקוח והוא הסכים לתקן בסכום שנקבנו ובנוסף ביקשתי מחבר טכנאי שגם יראה את התקלה והוא חשב כמוני. החלפתי את הכרטיס ועדיין המזגן לא הגיב, מצד אחד מגיע זרם למזגן עד לכרטיס אך המזגן לא פעל לאחר בדיקה ומעקב אחר החשמל שמגיע למזגן מצאנו שהייתה שריפה בנקודת ביקורת של החשמל שהייתה מוסתרת מאחורי ארון המטבח וגם הדיירים בבית לא שמו לב לכך ובנקודת הביקורת היה חיבור למזגן ובגלל שריפת החוטים לא הגיע אפס (במונחים מקצועיים) למזגן אך זרם (פזה) כן הגיע ולכן לא בטוח שהכרטיס הראשון התקלקל למרות שיש סיכויים גבוהים שהוא התקלקל מהקצר, שאלתי היא האם אני יכול לחייב את הלקוח על החלפת הכרטיס כמו שקבענו מאחר ואני בספק אם הכרטיס הראשון תקין ואולי בכלל הבעיה נבעה רק מהקצר? תודה

תשובה:

שלום רב,

בכל אופן הטעות הייתה באונס גמור וקיימת את שליחותך בכל שלבי הפעולות וההוצאות. וראה שו"ע סי' שלה סעי' ב אין כאן שום עילה לפטור את הלקוח.