הפרדת גביעי מעדן חלב בשבת

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
האם ביום שבת יש בדרך כלל את האריזות האלה של המעדנים כמו מילקי שמחוברים ארבעתם ביחד וצריך לשבור את האריזות של המעדן כדי לקחת אחד ככה
http://blinker.co.il/wp-content/uploads/2014/10/DSC_6156.jpg
אם עכשיו יש לי שתי אריזות מחוברות ואכלתי מהם כשהם מחוברות וסיימתי האם מותר לי להפריד משתי האריזות ולזרוק את זאתי שסיימתי לפח או שאסור בגלל שזה נחשב מלאכת בורר?
והאם לכתחילה מותר להפריד בין האריזות במקרה שאני יכול לאכול מבלי להפריד?

תשובה:

שבוע טוב.

נחלקו בדבר זה פוסקי זמנינו, במקרה צורך המיקל יש לו על מה לסמוךל אבל ראוי להחמיר. בכל מקרה לא יקרע אותיות או ציורים.

מקורות:

בשמירת שבת כהלכתה פ”ט סי”א כתב בשם הגרש”ז אוירבך זצ”ל להתיר, ובארחות שבת פרק י”ב סי”ב הביא את דעת הגרי”ש אלישיב  שאסר בזה מדין מכה בפטיש. יש שחששו בכך גם לאיסור מחתך.