אבל בשבעה כשאין לו מנין בביתו

האם מותר לאבל בימי השבעה לשמש כש"ץ בבית הכנסת, כי אין באפשרותו לגייס מנין בביתו?
האם חייב האבל בליווי בעת יציאתו מהבית לבית הכנסת בימי השבעה?

תשובה:

שלום רב

אבל שאין לו אפשרות בשום אופן להשיג מנין בביתו יכול ללכת לבית הכנסת לומר קדיש, כיון שמידת הדין מתוחה על הנפטר ביותר ואמירת הקדיש חשובה ביותר, ועוד, כדי שלא יתבטל מאמירת קדיש וקדושה וקריאת התורה.

לא צריך ליווי.

יש ללכת לבית הכסת הכי קרוב שיש.

בשורות טובות!

מקורות:

ראה פתחי תשובה סי' שצג ס"ק ב ובחי' רעק"א שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שאלתי לא נענתה ! זה שאבל בימי השבעה באין ברירה הולך לבית הכנסת ,זה מובן מאליו.
    השאלה היא האם באפשרותו לשמש כש"ץ בימי השבעה?

  2. לא מצאתי לזה התייחסות מפורשת, אבל אינני רואה סיבה להחמיר. מה שאמרת שהיציאה לבית הכנסת הוא דבר ברור מאליו איננו נכון כמובן, שהרי המגן אברהם ועוד פוסקים חולקים וסוברים שעדיף תפילה ביחידות, אבל ההכרעה כנ"ל.