כשרות מהודרת בארגנטינה

שלום רב. אני מארגנטינה ורציתי לדעת לגבי כשרות אם ההשגחה עושה כאוגן או לא. בגלל שהם הולכים מדי פעם למפעלים גוים ולא מעמידים משגיח צמוד אלה מסתכלים מדי פעם שלא החליפו את התרכיבים וגם לא חותמים חוזה איתם שהם לא יחליפו דבר. אלה סומכים עלהם שלא ירצו להוסיף או לשנות תרכיב לא כשר בגלל שכך ישתנה הטעם ובדרך כלל המקומות אלו לא מחליפים המתכונת. אבל כידוע לא תמיד המציאות כך כי לא תמיד מרגישים את השינוים.ולפעמים קורה שהשגחה הזאות אומרת בפיטומיות שכבר אין היתר על מה שאתמול כן היה בכנירה ברור ביגלל שהלכו ליבדוק החרי כמה חודשים בהדברים הישתנו מי מה שהיה ואני חושב שבינתים אכלו טרף כל מי שסמך.ואין פוצה פה כאן על זה. וטוענים שאים כך גם קוקה קולה יהיה אסור כי גם איו לזה כאן הכשר וגם הם יכולים לשנות בינתאים מיבלי שירגישו ברציתי מה הבדל והאים מותר לי לאכול מי הכשר הזאות. תודה.

תשובה:

שלום רב

לא ניתן לענות על שאלה כל כך כללית, זה תלוי במוצר, ואני בטוח שאנחנו לא יודעים את כל הפרטים. רק מה, יש הכשרים קפדניים יותר ופחות, ותמיד צריך לצרוך מוצרים מכשרות מהודרת. לכן עצתי לך לפנות לאחד מחברי הקהילה של הרב לוין שהם גם חיים כמוך בארגנטינה, ולשמוע את חוות דעתם ומנהגם לגבי אותה מערכת ספציפית. אני מניח שיש להם הנחיות בענין הזה.