ספורט ביהדות

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
שמעתי שלפי הגמרא במסכת כתובות בדף קיא כתוב שבן אדם לא טוב שיש הרבה כי זה גורם לבעיות "בתחתונית"
לא טוב שיעמוד הרבה שזה גורם בעיות לב
ולא ילך יותר מידי שזה פוגע בעיניים
ושמעתי שאומרים שבן אדם צריך לשלש את זמנו שליש בעמידה שליש בישיבה ושליש בהליכה
לא הבנתי איך זה בדיוק עובד כי אם ככה בן אדם צריך ללכת לשב ולעמוד כל יום 5 שעות ואני לא בדיוק שמתי לב שזה מנהג היום שבן אדם דתי צריך ללכת כל יום 5 שעות

תשובה:

שלום רב

אין הכוונה ממש לחלק את היום שליש כך ושליש כך וכו', אלא שלא להפריז בשום אחד מהדברים האלו, כיון שזה עלול לפגוע בגוף, כך שאדם שיושב יקום מעט מפעם לפעם ויתהלך וכו'.

אגב, כשחז"ל ממליצים משהו זה לא מתכון מיוחד לדתיים דוקא, כל עם ישראל בכלל, וכולם גם צריכים להיות דתיים..

בריאות איתנה!