מספר הלכות בנושא שבת

שלום כבוד הרב יש לי כמה שאלות
1.האם ביום שבת מותר לפתוח אריזה של אוכל [חטיפים וכו]?
2.האם ביום שבת מותר לפתוח אריזה של דבר שאינו בהכרח מזון? כמו אריזת טישו/נייר לאף
3.האם ביום שבת מותר לגעת בארון/במגירה שיש בה כסף ולהוציא ממנה דברים?
4.שמעתי שביום שבת אם יש דבר שהוא מוקצה שמונח על שולחן אז אסור להזיז את השולחן,אם הכלבה אצלנו בבית עולה על המיטה האם מותר לשכב על המיטה הזאתי ובכך הכלב ירצה לרדת מהמיטה או שיש עם זה בעיה מסויימת?
5.אם ההורים ביום שבת הדליקו אור בחדר ומבלי שהם הדליקו את האור לא הייתי יכול לקרוא בגלל שחשוך מידי האם מותר לבן אדם לקרוא מתחת לאור שחיללו עבורו שבת?
6.אם ביום שבת קרה מצב ששכחו לעצור את האור במקרר,או שהתארחנו אצל בני דודים והם לא מכבים את האור במקרר,האם מותר לפתוח את המקרר ולסגור אותו?
7.אם ביום שבת אני יוצא עם הכלבה ויש אנשים שבאים ומלטיפים אותה האם זה נחשב שאני מחטיא הרבים?
8.ועוד שאלה כבוד הרב אומרים שבן אדם ששונה את פרקו 101 פעמים לא שוכח יותר לעולם,אם ככה מה השיטת לימוד הטובה יותר לבן אדם שיקח משנה נגיד לדוגמא ממסכת אבות המשנה הראשונה וישנה אותה 101 פעמים ואז יתקדם למשנה הבאה וגם אותה ישנה 101 פעמים,או שישנה את כל הפרק משנה אחר משנה ברצף,ולקרוא את כולו פעם אחת?
והבאתי את המקור מצאתי אתזה בעלון הזה באתר הזה
http://panel.sendmsg.co.il/userfiles/site1393/files/%D7%A9%D7%99%D7%97%D7%AA%20%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D%20-%20%D7%91%D7%90%20%D7%A2%D7%92.pdf
שהוא מביא את המקור מתוך הארי זל בשער המצוות בפרשת ואתחנן וזה לשונו אם אני לא טועה מכלל הדברים שהם דרך גוזמא, אלא הדברים הם כפשטן!
כי השר הזה ]הממונה על השכחה[ הנקרא שמו מ"ס
שהוא גימטריא ק', והשונה פרקו מאה פעמים יש בידו
יכולת לשכחו, ומשם ואילך אין בו יכולת לשכחו!" )שער
המצוות, פרשת ואתחנן(

תשובה:

  1. מותר לפתוח אריזות אלו בשבת, כיון שאינם כלי בעל חשיבות, אולם יש להחמיר בזה באריזות שיש משמעות לפתח הנעשה בהן כמו שקית חלב, שיש לפתוח רק פתח דק מאוד או פתח בלתי מבוקר, כמו כן עדיף לקרוע ולא להפריד את הדיבוק [אף שלמעשה המנהג להקל בזה] וכן ראוי להחמיר בקופסאות שימורים לקלקל אותן על ידי חור למטה לפני הפתיחה. וראה פרק מיוחד בס’ שמירת שבת כהלכתה על האריזות השונות ודיניהן.
  2. כנ"ל.
  3. אם יש בפנים גם דברי היתר שחשיבותם שווה לחפצי איסור מבחינת השווי, מותר לפתוח.
  4. מותר. ראשית האיסור הזה הוא רק כאשר המוקצה היה שם בזמן בין השמשות של ערב שבת, לא כל השבת, שנית בבעלי חיים שיורדים ועולים כרצונם לא נוהג דין זה, אא"כ היה לך צורך מיוחד שתהיה דוקא שם בבין השמשות ראה שבת מג א.
  5. אסור לקרוא באור הזה.
  6. אסור לפתוח ולסגור, אבל אם מישהו כבר פתח באיסור האוכל שבפנים לא נאסר באכילה.
  7. עניתי לך בזה לפני כמה דקות.
  8. עדיף לחזור 5-6 פעמים ולהמשיך הלאה, אחרת לא תגיע לכלום, וידוע שכך הורה מרן הקהילות יעקב. מידי פעם תעשה חזרות כלליות.

בהצלחה רבה