התבלבלתי באמצע ברכת אשר יצר

אשר יצר אם התבלבלתי בסדר התפילה או החסרתי מילים מה עושים? להמשיך את התפילה עד הסוף?

תשובה:

שלום רב

תתחיל שוב מאחרי הזכרת ה'. כאשר מתקנים את הברכה בשעה שעוד לא גמרת אותה חוזרים גם על דברים שאינם מעכבים לצאת ידי חובה.

ראה בדומה לכך את הכרעת המשנה ברורה בסי' קיד ס"ק לב לגבי מי שלא אמר משיב הרוח ונזכר לאחר שאמר ברוך אתה ה', שאומר למדני חוקיך וחוזר למשיב הרוח אף שהזכרתו אינה מעכבת.