מותר ללמוד באמצע חזרת הש"ץ?

האם יש איזה לימוד זכות להסתכל בספר/עלון באמצע חזרת הש'ץ/קדיש/קדושה וכו'? ראיתי רבנים חשובים/מוצי'ם שעושים כן, ומתבייש לשאול/לבייש אותם.

תשובה:

שלום רב

במשנה ברורה בסי' קכד ס"ק יז כתב כך:

י"ש ליזהר מלומר תחנונים או ללמוד בעת חזרת הש"ץ ואפילו אם מכוונים לסוף הברכה לענות אמן כראוי שלא תהיה אמן יתומה כמו שיתבאר ג"כ לא יפה הם עושים שאם הלומדים יפנו ללימודם עמי הארץ ילמדו מהן שלא להאזין לש"ץ ויעסקו בשיחה בטילה ח"ו נמצאו מחטיאין את הרבים".

כלומר, כאשר הוא יודע מה מברכים ועונה אמן, מעיקר הדין היה מקום להתיר לימוד תורה, אבל כיון שיש חשש שילמדו ממנו ויפנו לדברים בטלים ולא יאזינו וכו', יש להמנע מזה מכל וכל.

כמו כן ברור שבכל מקרה ההנהגה הראויה לעמוד באימהויראה ולהאזין מילה במילה.

בהצלחה רבה ושבת שלום.