אמירת קדיש לנפטרת ערירית

שלום,
אשה יהודיה, ערירית, שאינה שומרת מצוות נפטרה ונקברה בחו"ל. האם חשוב לומר קדיש עבורה במשך 12 חודשים?

תשובה:

שלום רב

בודאי חשוב מאוד [שי דיון אם 11 חודש כמו בן על אביו או 12 חודש, כי בעצם בן על אביו אומר רק 11 חודש כדי לא להחזיק את אביו כרשע הנצרך לכך, והוא מדין כיבוד הורים, מה שלא שייך כאן].

אם יש לכם אפשרות לשכור אדם שיאמר קדיש כל השנה לעילוי נשמתה שלוש תפילות ביום, או שיש קרוב שמתנדב לכך, שכרכם הרבה מאוד, זה יועיל הרבה לעילוי נשמתה.

כדאי לארגן גם חלוקה של לימוד משניות לעילוי נשמתה במשך השנה.

בשורות טובות.