כמה שאלות לרב :) פסח שמח !!

שלום הרב יש לי מספר שאלות בכמה נושאים? , אתה יכול לקחת את הזמן אבל בבקשה תענה לי על כולם זה חשוב לי. 1) יש לי ספר של תיקוני הזוהר אני קורא בו כ5 עמודים ליום האם זה מתקן את הנפש או מצווה? איך לקרוא את השם של השם שיש שם הרבה סוגים של שמות קדושים והאם להפסיק או להמשיך 2) יואו אני לא יודע איך אני זוכר אבל בעבר כ לפני 10 שנים חבר שלי בא אלינו הביתה ואח שלו גם בא וטרקתי עליו את הדלת של המעלית ורק בסוף חבר שלי אמר לי שהוא גם בא אבל הלך הביתה כי הוא נעלב , לא בקשתי ממנו סליחה אבל בושות זה קרה לפני כ8 שנים ולהתקשר ולהזכיר לו את זה זה מאוד מוזר וגם אני לא ממש יודע איך להשיג אותו ואם זוכר אותי אז מה לעשות? 3) ישבתי על הכיסא בכיתה והוא נשבר האם אני צריך לשלם על זה כי לא שברתי אותו בכוונה או לא? 4) יש לי psp של משהוא שהביא לי בהשאלה ואין לי מושג איך להחזיר ולמי בדיוק מה לעשות? 5) אם הביאו לי משהוא לאכול והבאתי אותו למשהוא אחר זה סוג של עבירה? 6) עצבנתי משהוא והוא נדר לעשות לי משהוא שאסור מה אני צריך לעשות לגביי זה? כמעט אין סיכוי שהוא יעשה התרת נדרים ויפרט את הנדר אולי רק התרת נדרים בראש השנה זה מעצבן שיש כאלה שכמעט על כל דבר נודרים 7) שאלה אחרונה דיי מביך נדרתי שלא אעשה משהוא ובחלום עשיתי אותו והיה לי בגלל זה קרי לילה , שנדרתי התכוונתי שלא אעשה את זה בנורמלי ולא בחלום אז האם הפרתי את הנדר? זה לא נדר של זרע לבטלה אבל קשור לנושא ( מאוד מביך ) 8) אני קורא דף מאוד מחזק אבל יש שם דברים כמו " אני מאמין בהשם בתמימות " ו בחיים לא שמעתי בקול יצר הרע ולא אשמע ואם שמעתי אני מצטער " זה מאוד מחזר לקרוא את הדפים יום יום אבל אם אני לא ככה או לא מרגיש ככה אני לא משקר כל פעם שאני קורא אותם ? בבקשה הרב קח מצידי שבועיים רק תענה לי על השאלות שנשארו לי זה מאוווווווד חשוב לי ואני צריך לדעת בבקשה תענה לי עליהם , פסח שמח ולהתראות

תשובה:

שלום רב

  1. קריאת זוהר יש בה תיקון לנפש והיא מוסיפה טהרה לאדם גם אם לא מבינים את הכתוב, אבל ברור שלימוד תורה כאשר מבינים את הנאמר, כמו הלכה או גמרא, חשוב לעין ערוך. 2. כדאי להשתדל להשיג אותו. 3. אם ישבת רגיל ולא באופן מתרשל ופושע, זה בכלל "מתה מחמת מלאכה" ואתה פטור. 4. צריך לנסות להזכר, ואם אתה לא מצליח בשום אופן תתרום לצדקה סכום דומה, למקום שכמה שיותר אנשים נהנים ממנו, כמו עזר מציון או יד שרה. 5. לא. 6. מה זה עסק שלך הנדרים שלו? 7. הפרת את הנדר אבל זה כנראה היה באונס, וכמו כל עבירה באונס, בכל מקרה אסור להשתמש בנדרים, זה משחק באש. 8. אם זה מחזק אותך זה בסדר. הרמב"ם אומר שכל אדם בתוך ליבו רוצה לעשות רק טוב, אלא שהיצר הרע משתלט עליו, כך שיש אמת בדברים שאתה עצמך מעולם לא רצית ברע.

בהצלחה וחג שמח.