מטבע לשון בברכות

1) למה אומרים שיש 3 ברכות הראשונות בשמונה עשרה (ברכות שבח) אבל באמת מופיע 4פעמים ברוך אתה….
2)למה בכול שמונה עשרה לא מופיע :אלוקנו מלך העולם
מאוד תודה מראש

תשובה:

שלום רב

יש ברכות רבות הפותחות בברוך אתה ומסיימות בברוך אתה, ובעצם כל מה שבכלל "ברכה ארוכה" דינה כך, אא"כ היא סמוכה לחברתה, כלומר שאתה אומר כמה ברכות בקצף, ולכן הברכה הראשונה של שמונה עשרה מתחילה בברוך אתה ומסיימת בברוך אתה.. מגן אברהם וזו עדיין אותה ברכה.

הנוסח אלוקינו מלך העולם מיוחד לברכות קצרות ולא לארוכות, יש לחז"ל כמה סוגי מטבעות לשון בברכות, והנוסח הזה מיועד לברכות האלו.