שאריות דבק על כלי לאחר טבילה

שלום.
כפיות ממתכת. הורדתי את המדבקות מהן ליד המקווה. נישאר דבק שרק לאחר הטבילה הצלחתי להורידו בבית.
האם יש צורך לטבול שוב?
האם יש בזה מלכתחילה ובדיעבד?
תודה

תשובה:

שלום רב

אם מדובר על דבק כזה שמקפידים עליו לפעמים שלא ישאר, וכגון שלא היית נותן לאורח מכובד להשתמש בכפית הזו ללא הורדת הדבק, זה בכלל "מיעוט המקפיד" ויש לחזור ולטבול את הכפיות, אבל אם לא תקפיד על כך בכלל אף פעם – אין צורך לטבול שוב וזו אינה חציצה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה.
    זה כן דבק שמפריע לי.
    לכן אני מבינה שצריך לטבול שוב.
    האם שוב לברך?

    מה לגבי כלי חרס שהוא בכלל בספק של טבילה.
    אם זה ניטבל עם מדבקה , יש צורך שוב לטבול?

  2. 1. לכאורה יש לברך. 2. יש לטבול שוב. אולם אם מדובר במדבקה שלא מקפידים על קיומה היא לא חוצצת בדיעבד [לכתחילה מסירים גם מיעוט שאינו מקפיד].