קפה חלבי רותח לכיור בשרי

שבוע טוב
לפני מס' ימים קרוב משפחה ששהה אצלנו, שפך קפה רותח לתוך הכיור הבשרי כשלא היה בו כלים, ואיננו זוכרים האם היה בן יומו או לא?
יישר כח

תשובה:

שלום רב

הנושא של "בן יומו" אינו רלוונטי כאן, שהרי מדובר בכיור בשרי שאתה רוצה להמשיך ולהשתמש בו כבשרי, כך שכל השאלה היא רק האם הכיור נטרף מחמת הקפה. למעשה מעיקר הדין יש להקל בזה, שכן מדובר בעירוי מכלי שני שאינו מבליע ומפליט, מה שחשוב לעשות אחרי שדבר כזה קורה הוא לנקות היטב את הכיור, ולכתחילה כדאי גם לערות עליו מים רותחים [מעיקר הדין לחרס לא מועילה הגעלה, וגם עירוי אינו הגעלה ממש, אולם בכל זאת יש בכך תועלת פורתא בשעת הדחק שאין דרך אחרת, כן הורה הגרב"צ אבא שאול]. כמו כן כדאי להדר לא להשתמש בו בחם 24 שעות אחרי הנקיון.