כשרותם של יהודי הודו

שמעתי שיש בעיה עם חלק מיהודים יוצאי הודו שהם לא מוכחים כיהודים איך אפשר לברר ולדעת על משפחה מסויימת שהם אכן יהודים?

תשובה:

שלום רב,

קהילת "בני ישראל" של יוצאי הודו, היא הקהילה המדוברת. אולם לדעת כל הרבנים שבדקו את כשרותם, ציינו שלא יהדותם מוטלת בספק אלא כשרותם לקהל מחשש שמא הקידושין שלהם תפסו ואילו הגירושין שלהם לא תפסו משום שלא היו שם רבנים שידעו לערוך גיטין. אולם הלכה למעשה הכשירו אותם לקהל על דעת הרבנים והדיינים שעסקו בכשרותם. הרבנות הראשית הדפיסה בשעתו ספר שלם אודות ההצעות והבעיות שעלו ע"י הרבנים. תקציר של הדיונים המובאים בספר הזה הבאנו כאן באתר, ראה כאן על שאר הקהילות לא היה כל ספק.