יום שנה לפטירה בשנה מעוברת

שלום, אבי נפטר בא' אייר תשע"ה מתי יוצא יום השנה הראשון בשנה זו? (שהיא שנה מעוברת) תודה

תשובה:

שלום רב

העיקר הוא במלואת 12 חודש לפטירה, כלומר בא' בניסן, וכיון שלא עולים לקברים בראש חודש, יש להקדים ולעלות יום קודם [כך תרויחו גם את המנהג שנהוג בקרב מקצת בני ספרד שלא לעלות לקברים בחודש ניסן]. יש מחמירים לעלות גם ביום השנה, אבל כיון שבלאו הכי בראש חודש אייר לא תוכלו לעלות, נראה שאין חובה להקפיד על כך.

בשורת טובות.