ברכת אשר יצר בשעה שעלול להפסיד את הברכה

שלום וברכה
אדם שקם בבוקר והוא מתפנה לשירותים והוא מעונין להמתין עם אמירת אשר יצר עד אחרי טבילתו במקווה כיוון ששימש מיטתו והוא מקפיד על הליכה למקווה מידי יום ובפרט בטבילת עזרא , האם אפשר להמתין או כיוון שאחרי המקווה הוא צריך שוב פעם להתפנות ואז הוא הפסיד את הברכה כיוון שהמשנה ברורה פוסק שלמעשה לא נוהגים כהמחבר לברך פעמיים אשר יצר ?
אשמח לדעת איך צריך לנהוג. תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

אם יצטרך לאחר המקוה להתפנות שוב ודאי לא יתעכב, שהרי על ידי כך הוא מפסיד את הברכה. לא נהגו להחמיר שלא לומר ברכות ללא טבילת עזרא, גם אלו המחמירים בכך הוא רק לגבי תפילת שמונה עשרה.

מקורות:

לגבי ברכת אשר יצר, יש שהורו שהזמן הוא חצי שעה [אף שאינו צריך להתפנות שנית], ראה כף החיים סי’ ז בשם החסד לאברהם והברכי יוסף, ואילו הכרעת המשנה ברורה שם ס”ק א שכל זמן שאינו זקוק ללכת פעם נוספת ניתן עוד לברך, שכן יש עדיין הנאה מאותה יציאה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מהתשובה אני מבין שאם מיד כשהוא קם הוא הולך למקווה קרוב לביתו וכנראה לא יצטרך להתפנות שוב פעם , אז יש מקום לומר שיחכה עם ברכת אשר יצר עד אחרי המקווה ואז ירוויח שיסמיך אליה את ברכת אלוקי נשמה.