מוצרים שאינם צריכים כשרות בחו"ל

שלום רב לכבוד הרב,
אני מתעתד לצאת לחו"ל למשך כשבוע לדירת נופש.
חיפשתי רבות איזה אוכל ניתן לאכול למקפידים על כשרות מהדרין ללא צורך בכשרות
ומצאתי את הרשימה הבאה (לא מצאתי רשימות לאוכלי מהדרין בלבד)

אשמח אם תציינו אם המוצרים הבאים אכן אינם צריכים הכשר כלל:
סוכר
מלח
שמן (צמחי 100% ללא תוספות / זית)
פסטה
אורז
תה
קפה
מיונז
חרדל
קמח
דבש
ביצים
תבלינים (טריים / קנויים בחנות 100% ללא תוספות)
ריבת משמש, תות וכדו' שמכילה פרי, מים וסוכר בלבד.
שימורי מלפפון וזיתים ללא חומץ
שימורי תירס, פטריות
פירות מיובשים
חמאה

ומה הדין לגבי המקרים הבאים:
האם מותר לאכול סלט במסעדה צמחונית?
מאכלי רחוב הם בכלל בישולי גוים? (תירס חם וכד' שאין בהם בעיות מצד עצמם)

ומה לגבי אכילה ושתיה בכלים של גוי (כלי זכוכית)
קומקום חשמלי של גוי
מצנם
מיקרוגל (עם 2 כיסויים)
ומה שמופיע כאן באתר שניתן להכשיר תנור ע"י הפעלתו בחום המירבי ל40 דק' – האם זה למהדרין או רק בדיעבד?

אודה ומצפה לתשובתכם

תשובה:

שלום רב

ראשית תשובתו של הרב זריצקי על המוצרים שהזכרת:

מיונז רגיל מותר, לא דיאט. חרדל ממש לא. ריבות המכילות פרי אסורות בפרט תות שדה. פטריות חיות בלבד. ורק למי שיודע לבדוק אותן מחרקים. תירס אסור בגלל בישולי גוים. חמאה אסור. היום מכניסים רכיבים נוספים. שאר המוצרים כדבריך.

בנוגע לסלט במסעדה צמחונית הייתי נמנע, הרי לא מדובר בירקות בלבד, יש שם תבלינים ורטבים…

מאכלי רחוב – תירס בקלחים יש בו בעיה חמורה של חרקים כך שבלאו הכי לא ניתן לאוכלו.

בכלים של גוי אסור להשתמש, שהרי יש אפשרות ששהו בהם מאכלים אסורים חמים. היום בכל מקום ניתן להשתמש בחד פעמי.

קומקום חשמלי מותר, מצנם המיועד לפרוסות לחם בלבד, הייתי מחמיר אלא אם כן הוא נקי וניתן להפעילו קודם לכן ריק.

מיקרוגל, באופן עקרוני מותר לעשות כפי שהצעת ונוהגים לסמוך על כך בטיסות וכדומה, אבל פרקטית יש להזהר בזה מאוד, כיון שאם הכיסוי יפתח מחמת החום המאכל נאסר…

תנור ניתן להכשיר כפי שמופיע באתר, רק שים לב לכל הפרטים.

במקומות רבים יש מסעדות כשרות או מאכלים הידועים לתושבי המקום היראים לדבר ה' ככשרים, תנסה למצוא שם כאלו בבית הכנסת וכדומה.

פירות וירקות ניתן לצרוך חופשי אא"כ ידוע שהם מהארץ, ותביא איתך שימורים קרקרים וכדומה…

נסיעה טובה!