הליכה לבית העלמין פעם בחודש

שלום. אני נוהגת לעלות לקבר אבי סבתי. פעם בחודש האם זה בסדר או שאני צריכה לבטל מנהג זה. אני נוהגת כבר כמה שנים הפסקתי ושוב המשכתי תודה

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה, זה מנהג נחמד, יש קורת רוח לנפטר שקרוביו עולים לקברו ומתפללים שם לעילוי נשמתו. יש מחכמי ליטא שנהגו על פי הוראת הגר"א להמנע מאוד מכניסה לבית העלמין מחמת הטומאה השורה שם, ובפרט לנשים, אולם נדמה שבשאר קהילות ישראל לא הקפידו על כך.

בהצלחה רבה וחנוכה שמח.