ברכת ברוך שעשה נס לאבותינו במקום הזה

שלום, האם הרואה הר סיני מברך ברוך שעשה לנו נס במקום הזה?

תשובה:

שלום רב

אין לברכה ברכה זו על הר סיני.

מקורות:

שני טעמים יש בדבר: 1. ברכה זו מצאנו על ניסים של הצלת נפשות כמו קריעת ים סוף, לא על גילויים שמימיים. 2. במגן אברהם כתב שלגבי נס ציבורי אין לברך אלא כשרואים את הצורך בנס בעינים, כמו מי שמגיע למעברות הירדן ורואה אותו קוצף ושוצף ונזכר בנס שנעשה לנו בקריעתו, אבל בראיית המקום לחוד אין לברך, והובא במשנה ברורה בסי' ריח ס"ק ז.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שלום לכבוד הרבנים.
    ישר כוח על התשובה זאת ועל כל התשובות המחכימות כאן באתר.
    ישנה עוד סיבה שלא לברך, מכיוון שההר שמזוהה היום "כהר סיני" לא ברר בכלל האם זה הר סיני המקורי. האנשים שתומכים בתענה שההר שהיום נקרא הר סיני הם ברובם נוצרים ששם הם הקימו מנזר קתולי לאנשי אמונתם. אין שום מסורת יהודית שתומכת בתענה שלהם.