תפילה בציבור או לימוד תורה?

שלום לכבוד הרב
אני חוזר בתשובה 3 שנים נשוי ל3 ילדים שעובד לפרנסתי ויוצא מהבית משעה 7 בבוקר {ב"ה אחרי חזרה מבית הכנסת ממנין שחרית שמתחיל ב05:45 } ומגיע הביתה באזור השעה 18:10 אחרי יום עבודה.
לאחרונה לקחתי על עצמי בנוסף לשיעורי התורה שאני מאזין בדרך לעבודה וממנה גם לקרוא בבית וללמוד קרוב לחצי שעה/שעה.
במידה ואני הולך לערבית ב20:00 איני מצליח לשבת וללמוד {בכל זאת יש ענייני הבית עייפות אחרי יום עבודה} לכן שאלתי היא מאוד חשובה , מה עדיף לבורא ישתבח ?
יצויין, שמנחה אני מתפלל יחיד בעבודה.
• שאלך למניין ערבית ללא קריאה בלימוד תורה בערב ?
• שאתפלל יחיד ואלמד תורה חצי שעה / שעה ?

בנוסף , האם מותר לקרוא תהילים בערב קראתי שיש מחלוקות, אני בעיקר קורא כדי להתפלל לשם לישועות שלי..

שאלה נוספת, אני לא מבין את הכוונה והביאור של המילים ולכן אני אומר את הברכות מהחוץ לפה , אשמח לתשובה לברכות הבאות כולל הכוונה לספר שמסביר על ביאור הברכות ?
• ברכת מעין שלוש {תנובת השדה וכו'..}
• בורא נפשות רבות וחסרונן..
• פותח את ידיך..

שאלה נוספת
קראתי שיש צורך לכוון בתפילת 18 בפרט בברכת שמע קולנו מצד שני לא פחות חשוב לענות קדושה עם הציבור, לכן שאלתי.
מה נכון יותר לכוון בכוונה עם פירוט בקשת אישית על הפרנסה בשמע קולנו ולצאת ידי חובה בקדושה ע"י השליח ציבור או לקצר בתפילת 18 כדי לעשות קדושה עם הציבור {קדוש,קדוש,קדוש}. , מה רצוי ?

תשובה:

שלום רב

שאלתך מזכירה לי מעשה ידוע ברבי ישראל סלנט. פעם אחת נכנס אדם ושאל אותו, שיש לו חצי שעה ללמוד, מה יעשה, ילמד גמרא או מוסר? השיב לו רבי ישראל, תלמד מוסר ואז תגלה שיש לך הרבה יותר מחצי שעה… אני מניח שאם נתאמץ מעט נמצא זמן גם לתפילה בציבור וגם ללימוד, הרי בסופו של דבר בשביל זה נולדנו… לא יתכן שכל היום נרדוף אחרי הפרנסה ונפסיד את התכלית.

מותר לקרוא תהילים בלילה. על פי קבלה יש להחמיר, אך שמעתי ממקובל גדול שליהודים פשוטים כמונו שלא יודעים קבלה, זה לא נוהג.

לא נוכל במסגרת מצומצמת זו לבאר את התפילות והברכות, כדאי מאוד לקנות סידור בשם יסוד מלכות, שם מתחת לכל מילה כתוב פירושה. יש עוד הרבה ספרים של פירושי התפילה, כדאי להכנס לחנות לספרי קודש ולהתעניין. מאוד מומלץ הספר הארת התפילה של הרב ויסבלום [למעמיקים].

עיקר הכוונה המחוייבת היא דוקא בברכה ראשונה של שמונה עשרה, שמע קולנו דינה כשאר ברכות. ודאי אין מקום לקצר בתפילת שמונה עשרה כדי לומר קדושה.