אופן תליית הציצית בקרן הטלית

שלום לרב שליט"א

כיצד יש לקשור את הציציות בטלית? לרוחב הטלית (כלומר מהצד-ואז החוטים נופלים מהצד למטה) או לאורכם (כלומר כלפי מטה ולא מהצד)?

יישר כח.

תשובה:

שלום רב

ההלכה היא שהציצית תהיה נוטפת על הקרן, ולכן בעצם הדבר תלוי קצת באופן לבישת הטלית בדרך כלל, והיינו שמי שנוהג [כמנהג הרווח] להעלות את צידי הטלית על הכתפיים, צריך לתלות את הציצית לאורך הטלית, ולמי שמתעטף כמו מנהג התימנים יש לתלותם לרוחבה, וכל זה אינו אלא הידור, העיקר הוא שלא יהיו תלויים באלכסון כמנהג הקראים [ראה משנה ברורה סי' יא ס"ק עג].

מקורות:

ראה שו"ע הרב שם סעי' לד, וע"ע שערי תשובה שם ס"ק יא.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שלום,
    מה לגבי טלית קטן?
    והאם נכון מה שאומרים בשם הרב שך שהיה נוהג לקשור ציציות לרוחב הטלית (דהיינו מהצד) והיה מהדק את הקשר שהציצית לא תיגרר לאורך הטלית? אז א"כ רואים שצריך לקשור לרוחב הטלית.

    תודה רבה

  2. שלום,
    האם צריך בקשירה לתלות את החוטים גם ברוחב? או שהכוונה בתלייה היא רק בשעת לבישת הטלית קטן, אבל בזמן עשיית הציצית, זה לא משנה היכן קושרים (באורך/ברוחב)?

  3. שלום הרב הציצית תמיד נופלת בקרן אחד, אני שם אותם לרוחם, ולא הידקו את זה מספיק, האם זה בעייתי ?
    א. הן מצד כשרות הציציות
    ב. והן מצד האיסור שזה יהיה כמו הקראים (כי כשזה נופל בעל כורחי, אז יכול להיות שיתקע על הקרן) ?