תרופה מלבלב של חזיר

הגסטרולוג כתב לי מרשם לאנזימים מלבלב המסייעים לעיכול בשם קראון – Creon 25000.

קראתי הערב שהם מופקים מרקמת לבלב של חזיר. עדיין לא התחלתי ליטול את התרופה, האם ניתן להשתמש בה מבחינת כשרות?

תשובה:

שלום רב,

אני לא מכיר את התרופה. אבל אם היא ככל התרופות – שאינו ראוי למאכל, גם לחולה שאין בו סכנה מותר לקחת. וראה כאן מאמר ובו סקירה רחבה בנושא.

אולם אם תרופה זו היא סוג של ויטמינים סיפור או כדורי מציצה, זה בעיה רצינית, וצריכים לעיין היטב, ראה במאמר הנ"ל.

רפואה שלמה!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מטפל אלטרנטיבי המליץ למישהו שסובל ממעי רגיז לנסות את התרופה הזו בתור אפשרות שאולי תשפיע על הרגשתו.
    האם גם באופן כזה מותר ליטול את התרופה לכתחילה?